Sunred verwarmings- elementen

De verschillende verwarmingselementen

Welke terrasverwarmer is het beste? Deze vraag krijgen we vaak te horen. Eigenlijk is er geen beste terrasverwarmer. Wel is er per situatie te bepalen welke terrasverwarmer het beste is.


Wat is infrarood?
Infraroodstraling is niet zichtbare straling voor het menselijk oog. Het werkt als warmtestraling en is een onderdeel van het door de zon opgewekte lichtspectrum. Infraroodstralen zijn niet te vergelijken met UV straling, microgolf of röntgenstralen, maar is warme positieve en bovenal gezonde straling!

 

Voor ieder wat wils!
In onze uitgebreide range vindt je terrasheaters die aan de wand bevestigd kunnen worden, staande modellen, maar ook de populaire hangende heaters zijn ruimschoots vertegenwoordigd.

Onderstaand een overzicht van de verschillende Sunred elementen.

 

Werking Infraroodstraling
Er zijn drie soorten infraroodstraling. Dit heeft te maken met hun verschillende golflengten en de resulterende effecten hiervan:

Infrarood kortegolf verwarmt het lichaam zonder de omgevingslucht te verwarmen. Kortom: Onmiddellijke warmte “start en go” zonder warmteverlies. Bij de SunRed Royal Diamond serie terrasheaters is 90% van de warmte beschikbaar in het geval van korte golf binnen een seconde.  De korte golf is de meest effectieve infraroodstraling; deze kun je terugvinden in de: SunRed Royal Diamond Silver line: Royal Diamond Silver, Royal Smart Sunred Heater Royal Diamond Silver Wall 2000, Sunred Heater Royal Diamond Silver Wall/Hanging 3000, “Sunred Heater Royal Diamond Silver Standing 2000”, Sunred Heater Sun and Sound Wall 2000, Sunred Vigo Wall 1500 W Golden Tube

Infrarood middengolf genereert warmtestraling, waarvan een klein gedeelte vrijkomt in de circulerende lucht en verhoogt daarmee niet alleen de waargenomen temperatuur maar ook de buitenruimtetemperatuur. SunRed Royal Diamond Dark heater met Carbon Fibre elementen. Prettige “slow start” heaters, ideaal voor overdekte verandas. Deze middengolf elementen kun je terugvinden in onze SunRed Professional Smart Heater Royal Diamond Dark Wall 2500, Sunred Heater Royal Diamond Dark Wall 2500, Dark Standing 2500, Diamond Dark Wall 2000, Diamond Dark Wall 1500, Diamond Dark Valencia Lounge 3000, Royal Diamond Dark Vintage Hanging 2500

Infrarood lange golf lijkt het meest op basis convectiewarmte. De straling dringt het minst door het lichaam en leidt tot een verhoging van de omgevingsluchttemperatuur. Heeft een opstarttijd van enkele minuten. Ideaal voor goed beschutte veranda’s. Deze langegolf elementen worden gebruikt in de Sunred Heater Nero Wall/Hanging 2400, Sunred Heater Elektra Standing 2000, Sunred Heater Lugo‎ Wall 2000


Low Glare Technologie met “rosé gold” technologie
Wat erg trendy en gewild zijn momenteel de zogenaamde “Low glare” elementen. Deze korte golf elementen hebben de lichtopbrengst tot 80% gereduceerd. De terrasheaters uit de Silver line collectie van SunRed zijn voorzien van dergelijke efficiënte elementen met minimale lichtsterkste.

 

IP-beschermingsklasse
De IP-beschermingsklasse biedt informatie over bescherming tegen deeltjes en stof in het eerste nummer en de waterbestendigheid van de terrasverwarmer in het tweede nummer.

Vooral de indicatie van waterbestendigheid is belangrijk voor het gebruik en de plaatsing van de terrasheater in  buitenruimtes. Alle SunRed terrasheaters uit de Royal Diamond line hebben een IP beschermingsklasse van IP55

IP20 niet waterbestendig en beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 12,5 mm
IP24 plensdicht en beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 12,5 mm
IP44 plensdicht en beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 1 mm
IP55 plens en sproeidicht en voldoende beschermd tegen stof

Onderstaand een overzicht van de verschillende Sunred elemeten én hun voor- en nadelen.