Meest gestelde vragen

Antwoord op de aan ons meest gestelde vragen.

Algemeen

Vervelend, neem contact op met de verkopende partij waar je de heater hebt gekocht.

Volg de instructies in de handleiding.

Als u de stekker wilt verlengen is dit mogelijk, maar als de stekker wordt afgeknipt vervalt de garantie.

Nee, volg altijd de handleiding. Wandmodellen dienen horizontaal gemonteerd te worden.

Is de heater een tijd niet gebruikt, zorg dat er geen stof of viezigheid in de aanvoer zit. Volg bijgaande instructie video: https://www.youtube.com/watch?v=2_D3tz_2QCo

Onze SUNRED® Dark modellen zijn standaard voorzien van een soft starter. Of kies een heater welke standaard is voorzien van meerdere warmte standen.

Elektrisch is goedkoper en gas is mobieler. Als het om een vast punt gaat, adviseren wij om voor een elektrische terrasverwarmer te gaan. Het liefst een korte of midden golf infrarood (Ultra/Dark).

Dit klopt inderdaad:

 • Stand 1: alleen de kleine lamp (900 Watt)
 • Stand 2: alleen de grote lamp (1200 Watt)
 • Stand 3: allebei de lampen samen (2100 Watt)

Afhankelijk van welk artikel het is. In dit voorbeeld is een 2100 Watt heater genomen.

Al onze heaters zijn gecertificeerd voor buiten gebruik. Dus niet voor binnen gebruik.

Sunred App

In de tuin is over het algemeen vaak slecht wifi bereik. Dit komt doordat de muren en de buitendeur(en) het wifi signaal gedeeltelijk blokkeren. Een router staat vaak in een meterkast aan de voorzijde van het huis omdat het netwerk hier vastgelegd is.

Alleen geschikt voor 2.4 GHz netwerken

 

Welke van onderstaande situaties is het meest op jou van toepassing?

 1. Ik sta pal achter mijn huis – afstand is ca. 5 meter van mijn huis. Bij situatie 1 raden wij je aan een wifi-repeater of een powerline adapter met wifi te installeren.
 2. Ik sta op een veranda – afstand is ca. 10-15 meter vanaf mijn huis. Bij situatie 2 in geval van een veranda raden wij je aan een powerline adapter met wifi te installeren.
 3. Ik sta in de (achter)tuin – afstand is ca. 15-20 meter vanaf mijn huis. Bij situatie 3 in geval van een open tuinhuis of een overkapping met meerdere wanden raden wij je aan een een wifi router te installeren.

 

Waarschuwing! – Voor het eerste gebruik
Het is belangrijk dat je de terrasverwarmer eerst aan de muur hebt gemonteerd voordat je het apparaat met een modem of netwerk gaat verbinden.

 

Controleer met behulp van je smartphone of je wifi signaal sterk genoeg is. Wij raden je aan om een wifi analyser app te installeren om je wifi signaalsterkte te meten. Ons advies is dat het wifi signaal tenminste 60-65 dBm moet zijn voor een goede communicatie tussen je terrasverwarmer en je modem of netwerk. De locatie voor het meten van de signaalsterkte is bij je gemonteerde terrasverwarmer.

 

Om onze app te kunnen gebruiken dien je toegang te geven tot je locatie. Nadat je akkoord gaat, kun je gebruik maken van onze app. Zorg dat de locatie instellingen van je telefoon aan staan.

Bij het eerste gebruik zal de terrasverwarmer beginnen met het virtueel afbakenen van een geografisch gebied door middel van GPS zodat je het apparaat op een veilige en verantwoorde manier kunt gebruiken.

Voordat je begint: Download en installeer de SUNRED® app.
Deze kun je vinden op het iOS of het Android platform.

 

 1. Controleer in je modem of netwerk de firewall instellingen.
 2. Controleer de signaalsterkte.
 3. Je meet de wifi signaalsterkte bij je gemonteerde terrasverwarmer. Dit kan door middel van een wifi-analyser app.
 4. Bekijk het stappenplan om je terrasverwarmer met een modem of netwerk te verbinden. Deze zijn voor het gemak geïllustreerd. Of bekijk online de instructie video.
 1. Installeer en open de SUNRED® app.
 2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
 3. Zorg dat je locatie instellingen op je telefoon aan staan. Het verbinden kan enkele minuten duren.
  Belangrijk: Sluit de SUNRED® app niet af en schakel de terrasverwarmer niet uit!
 4. Lees de algemene voorwaarden en het privacy beleid van SUNRED® door en tik vervolgens op ‘Akkoord met de voorwaarden’. Tik op ‘Volgende’.
 5. Registreer je terrasverwarmer door het aanmaken van een account 2
 6. Voltooi het registratieproces.
 7. Jouw slimme terrasverwarmer is klaar voor gebruik. Beheer en controleer je terrasverwarmer op afstand 3. Geniet langer van het buitenleven en ervaar comfortabele warmte.

 

Je kunt afhankelijk van je tuinsituatie de terrasverwarmer binnen een straal tot 20 meter veilig bedienen. Met Geo-fencing wordt de afstand bepaald tussen de terrasverwarmer en de SUNRED® app gebruiker.

Simpele maar innovatieve touch control stelt jouw in staat om de slimme terrasverwarming snel en op afstand te kunnen bedienen.

Beschikbaar voor Android en iOS.